Skip to main content

Verwerken Biobased REPHALT bij vorst

Grasvelden zijn wit van de rijp en ’s morgens zijn de autoruiten bedekt met ijs en is het weer krabben geblazen. Koning winter is weer in het land met vorst en kou. Maar zoals het altijd gaat in Nederland is de dooi alweer in zicht. En juist dat zorgt voor schade aan het asfalt! Vries-dooi cycli zorgen voor plotselinge problemen. Gaten in asfalt doen zich voor op plekken waar je het misschien wel verwacht, maar ook op plekken waar je het helemaal niet had verwacht. Om onveilige situaties te voorkomen moet er dan snel en adequaat worden gehandeld. Repareren dus! Maar kan dat wel bij tempreraturen onder 0 graden? Met onze unieke Biobased REPHALT kan dat zeker. In dit artikel leest u hoe.

Asfaltreparatie ook bij strenge vorst

Onze unieke Biobased REPHALT kan zelfs verwerkt worden bij strenge vorst. Maar Biobased REPHALT moet toch verwerkt worden met water, bevriest dat dan niet? Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is dat water inderdaad bevriest bij vorst, maar het water is nodig om de uithardingsreactie op gang te brengen. En bij een reactie komt energie vrij, in dit geval in de vorm van warmte. Dit zorgt ervoor dat het water niet bevriest en het materiaal soepel en zeer goed verwerkbaar blijft. Zelfs bij temperaturen ver onder 0. Toch vraagt verwerken van Biobased REPHALT bij vorst om een iets andere werkwijze.

Werkwijze bij vorst

Verwerken va Biobased REPHALT bij vorst gaat als volgt:

  1. Indien mogelijk de randen van het te repareren gat recht en haaks op de ondergrond maken.
  2. Het te repareren gat leeg maken. Dus goed uitvegen, de losse stukken verwijderen en eventuele ijsvorming verwijderen met bijvoorbeeld een gasbrander.
  3. Vervolgens het gat goed uitvegen met water om eventuele pekelresten te verwijderen.
  4. Met de gasbrander ondergrond verwarmen zodat er geen ijsvorming van het achtergebleven water kan optreden.
  5. Biobased REPHALT naast het te repareren gat op de weg mengen met een beperkte hoeveelheid water. Maximaal 1 liter water per emmer Biobased REPHALT van 25 kg.
  6. Reactiv Primer kleefmiddel aanbrengen op de opstaande randen. Bij oppervlakkige schades is het aan te raden het hele oppervlakte in te spuiten met Reactiv Primer.
  7. Het te repareren gat overvullen met Biobased REPHALT tot ca. 1/3 van de diepte van het gat (voorbeeld: bij 6 cm diepte tot ca. 2 cm boven de rand vullen).
  8. Biobased REPHALT verdichten met een handstamper of trilplaat.
  9. Licht afstrooien met brekerzand. Dit ter voorkoming van het plakken van de bitumen aan banden van het verkeer.
  10. Verkeer direct vrijgeven!

Of het nu koud is, heel veel regent of juist heel warm is, onze unieke Biobased REPHALT is bij alle weersomstandigheden te verwerken. In deze blog kunt u zien hoe makkelijk het verwerken van Biobased REPHALT is. En het is hartstikke duurzaam! Zowel technisch, de reparatie is blijvend, als ecologisch, want u draagt actief bij aan CO2-reductie!

Wilt u meer weten?

Wij helpen u graag verder

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel ons op  +31 (0)575 545 193

Over de auteur

Chris van Cleef

+31 (0)6 11 42 32 71
chris@vialitbenelux.eu