Skip to main content

Zijn uw wegen klaar voor de winter?

Nu de zomer definitief achter ons ligt wordt het tijd om vooruit te kijken naar de periode van het jaar die de meeste belasting vormt voor de geasfalteerde wegen in ons koude kikkerlandje, de winter. Vries-dooi cycli en strooizout kunnen schades heel snel heel veel verergeren. Nu de herfst is aangebroken is het een goed moment om met een kritische blik te kijken naar de staat van het asfalt. Waar kan er nu voor worden gezorgd dat met een reparatie van een (nu nog) kleine schade straks in of na de winter voorkomen kan worden dat de schade dermate groot is dat deze onveilige verkeerssituaties oplevert. Met alle grote financiële gevolgen die daarbij komen kijken. Maar asfaltschades in de herfst in natte omstandigheden repareren met koudasfalt kan toch helemaal niet? In dit artikel leest u dat dat wel kan en wel op een ecologisch en technisch duurzame manier!

Ze zijn overal. Schades aan het asfalt die niet gerepareerd worden. Sommigen zijn klein, anderen middelgroot en er zijn grotere schades. Deze schades in het wegdek worden niet gerepareerd omdat ze niet zijn gemeld en/of nu geen onveilige situatie opleveren. En toch zijn dit de plekken in het wegdek die in de winter voor problemen gaan zorgen. Dan worden ze halsoverkop voor nood gerepareerd en in het voorjaar komt de aannemer. Deze maakt een frees vak en komt met de hotbox. Zowel ecologisch als financieel niet erg duurzaam. Door nu voordat de winter aanbreekt proactief schades aan het asfalt te repareren voorkom je een heleboel onveilige verkeerssituaties en een flinke kostenpost in het voorjaar. En ja, dat kan zelfs nu in de herfst met natte omstandigheden met onze unieke Biobased Rephalt koudasfalt voor wegdekreparatie.

Biobased Rephalt reparatieasfalt 

Onze unieke Biobased Rephalt koudasfalt is om verschillende redenen uniek in zijn soort. Dit komt doordat:

  • Het bindmiddel circulair is
  • Het bindmiddel uit koolzaadolie wordt gewonnen en dus plantaardig is
  • Het bijdraagt aan CO2 reductie
  • Het verwerkt kan worden onder elke weersomstandigheid
  • Het uithardt onder invloed van water
  • De reparatie blijvend is

Dit betekent dat Biobased Rephalt onder natte omstandigheden verwerkt kan worden. Sterker nog, dit bevordert het uithardingsproces alleen maar. Dus vanaf nu hoeft er niet eerst meer droog gebrand te worden met een gasbrander. Verwijder het overtollige water met een bezem uit de schade en de Biobased Rephalt kan direct in de schade worden verwerkt. Vervolgens wat water toevoegen, goed verdichten en de weg kan direct weer worden vrijgegeven. De schade is nu blijvend gerepareerd op een ecologisch duurzame manier en met minimale hinder voor het verkeer. Opnieuw terug om de schade keer op keer weer te moeten herstellen is niet meer nodig.

CO2 reductie

Ook weten hoe en hoeveel u kunt bijdragen aan CO2 reductie door te werken met onze unieke Biobased Rephalt? Op onze website staat een calculator waar eenvoudig berekent kan worden hoeveel CO2 u kunt besparen met onze materialen. Meer weten over Biobased Rephalt of andere toepassingen? Laat uw naam en emailadres achter en wij nemen contact met u op. Natuurlijk kunt u ons zelf ook contacteren op onderstaand telefoonnummer.

Wilt u meer weten?

Wij helpen u graag verder

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel ons op  +31 (0)575 545 193

Over de auteur

Alex Baars

+31 (0)6 15 63 60 21
alex@vialitbenelux.eu