Skip to main content

Biobased Rephalt, het gemak van verwerking

In het eerder geplaatste blog artikel zijn uw wegen klaar voor de winter hebben we het gehad over het belang van repareren van asfalt nu de winter in aantocht is. Onze unieke Biobased Rephalt reparatie asfalt is koud kant en klaar verwerkbaar, is verwerkbaar in vochtige en natte omstandigheden en draagt actief bij aan het reduceren van CO2 uitstoot. Biobased Rephalt is dan ook het ideale product om het wegenareaal winterklaar te maken.

Biobased Rephalt is makkelijk verwerkbaar. De ondergrond mag vochtig zijn, dus eerst droogbranden met een gasbrander behoort tot de verleden tijd. Hoe dat is z’n werk gaat laten de zeer vakkundige dame en heer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zien.

Stap voor stap asfalt repareren

Zoals in het filmpje te zien is gaat verwerking van onze unieke Biobased Rephalt in de volgende stappen:

  1. Schades goed schoonvegen, al het grove vuil en eventuele plassen moet worden verwijderd. De ondergrond mag vochtig blijven.
  2. Primer aanbrengen
  3. De Biobased Rephalt wordt zo uit de verpakking verdeeld over de schade.
  4. Vervolgens wordt het reparatie asfalt zodanig verdeeld dat de gehele schade is opgevuld.
  5. Nu wordt Biobased Rephalt ruim voorzien van water. Door de unieke samenstelling zonder oplosmiddelen hardt het reparatie asfalt uit onder invloed van water.
  6. De volgende stap is het verdichten van het reparatie asfalt. Dit kan, zoals in het filmpje, met een handstamper. Als de situatie het toelaat heeft verdichten met een trilplaat de voorkeur.
  7. En als laatste wordt het gerepareerde asfalt voorzien van brekerzand.

Steenslag

Alle gradaties Biobased Rephalt is verkrijgbaar in 14 kg aluminium zakken en in 25 kg 100% gerecycled plastic emmers.

  • Rephalt steenslag 0/2 voor schades tot ca. 2 cm diep. Door zijn fijne korrel laat dit reparatie asfalt zich zeer makkelijk tot 0 wegsmeren.
  • Rephalt steenslag 0/4 voor alle overige schades. Zijn de schades ca. 5 cm of dieper, werk dan in lagen van ca. 3 cm. Hou voor elke laag de stappen aan t/m het verdichten.
  • Rephalt steenslag 0/8 OPA (uitsluitend verkrijgbaar in emmers) is het reparatie asfalt voor ZOAB en geluid reducerende wegen. De Rephalt 0/8 OPA is gevalideerd door Rijkswaterstaat.

Meer weten?

Meer weten of een demonstratie op locatie? Neem dan contact op met Chris van Cleef (Zuid-Nederland) op 06-1142 3271 of Alex Baars (Noord-Nederland) op 06-1536 6021. Of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op met u.

Wilt u meer weten?

Wij helpen u graag verder

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel ons op  +31 (0)575 545 193

Over de auteur

Chris van Cleef

+31 (0)6 11 42 32 71
chris@vialitbenelux.eu