Skip to main content

Biobased

Met meer dan 50% koolzaadolie als hoofdbestanddeel, zijn onze producten hét duurzame alternatief voor traditionele warm asfalt reparaties. Het unieke Reaktiv-principe zorgt daarbij voor een zeer sterk en blijvend resultaat. Geen schadelijk oplosmiddelen, verhitting of vieze dampen maar eenvoudig te verwerken producten. Het uithardingsproces wordt eenvoudig geactiveerd door het besprenkelen met water. Onze producten zijn dan ook prima toepasbaar in natte omstandigheden en op ZOAB. Zelfs bij matige tot strenge vorst kunnen onze producten worden gebruikt. Ontdek de vele voordelen van onze bio-based producten.

Voordelen Biobased

  • Geen schadelijke oplosmiddelen
  • Meer dan 50% plantaardige grondstoffen
  • Blijvend elastisch en plastische eigenschappen
  • Toepasbaar bij koude, warme en vochtige omstandigheden
  • Blijvend duurzaam resultaat

Snel, economisch en eenvoudig

Het repareren met dit bijzondere koud asfalt kan eenvoudig door één persoon gebeuren. Volgens het doe-het-zelf principe; snel, kostenefficiënt en met minimale inzet van gereedschappen. De producten kunnen zonder opwarming toegepast worden waarbij het uitharden wordt geactiveerd door het besprenkelen met water. Snel, eenvoudig en zonder overlast voor uw personeel.

Minimale overlast met Biobased

Doordat de uitharding na 1 uur al vergelijkbaar is met traditioneel warm asfalt, kan de weg snel vrijgegeven worden en is de overlast voor weggebruikers minimaal. Bij wringend verkeer, bijvoorbeeld in bochten, adviseren we het gerepareerde deel licht af te strooien met zand.

Ook zeer geschikt voor ZOAB

Doordat onze producten geactiveerd worden met water zijn ze meer dan geschikt om op ZOAB toe te passen. Aangezien dit wegdektype van nature meestal water bevat zal het resultaat zelfs beter zijn dan met de toepassing van traditionele warm asfalt reparaties.

Koolzaadplanten

Doordat we voor meer dan 50% koolzaadplanten van Nederlandse bodem gebruiken is de impact op het milieu vele malen gunstiger dan bij traditionele reparatieproducten. Zelfs bij de kweek van de koolzaadplanten wordt kritisch gekeken naar het water en bestrijdingsmiddelengebruik. Zo dragen we ons steentje bij aan een gezondere planeet.

Wil je meer weten over Vialit en
CO2 besparing met circulair asfalt?

Wij vertellen je er graag meer over.