Skip to main content

Ontmoet enkele van onze klanten

Al meer dan 25 jaar geleden ontdekten we bij Vialit Asphalt een manier om het overgrote deel van het bindmiddel voor onze materialen Biobased Rephalt en Biobased Refug van koolzaadolie te maken in plaats van bitumen. Door dit te doen kan door het werken met onze materialen een significante bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Naast onze trouwe klanten komen er elk jaar steeds meer klanten bij die ook hun steentje willen bijdragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

Op 11 januari jongstleden hebben we op LinkedIn het certificaat gepost waarop de totale CO2-besparing van alle klanten samen te zien was. In dit artikel willen we u graag laten kennismaken met een aantal van deze klanten, zowel klanten die al jaren klant zijn als klanten die in 2022 de stap naar een beter milieu hebben genomen door te gaan werken met onze materialen.

Ondertussen ook nieuwsgierig geworden hoeveel CO2 u zou kunnen besparen? Gebruik dan onze calculator!

Gemeente Deurne

De gemeente Deurne is al jaren een trouw verwerker van onze Biobased Oecophalt 0/4. Guus Melis is de werfbeheerder bij de gemeente en stuurt de buitendienst ploeg aan die met de Biobased Oecophalt werken. “In de gemeente Deurne doen we veel onderhoud zelf en hebben dus veel en goed verwerkbaar reparatie asfalt nodig tegen een scherpe prijs. Het materiaal laat zich enorm makkelijk verwerken en blijft zitten. Onze buitendienst is er zeer goed over te spreken.”, aldus Guus.

In 2022 heeft de gemeente Deurne 11.520 kg Biobased Oecophalt bestelt en daarmee 1.069 kg CO2 gecompenseerd!

Gemeente Valkenburg aan de Geul

In september van 2022 zijn we in contact gekomen met Ivo Vankan, de wegbeheerder van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Na een kennismakingsgesprek op het gemeentehuis hebben de gemeente en Vialit Benelux besloten om over te gaan tot het testen van onze Biobased Rephalt met de buitendienst. Na de succesvol verlopen test is er door de gemeente besloten om verder te gaan met het reparatie asfalt van Vialit Benelux. Ivo Vankan hierover: “De mannen van de buitendienst waren zeer te spreken over de verwerkbaarheid, de kwaliteit en de begeleiding die we kregen vanuit Vialit. Daarnaast is het voor ons als gemeente belangrijk om zoveel mogelijk te doen aan CO2 reductie. Met Biobased Rephalt zetten we als gemeente weer een goede stap in de juiste richting en kunnen we dit naar onze inwoners communiceren.”

Een mooi begin is gemaakt in 2022, met de aanschaf van 800 kg Biobased Rephalt heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul 99 kg CO2 gecompenseerd!

Aannemingsbedrijf Beije BV

Aannemingsbedrijf Beije BV uit Rhoon werkt voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers, waaronder bedrijven en gemeentes. Zo doen ze voor diverse gemeentes de calamiteitendienst met betrekking tot de wegen en straten. “Daar gebruiken wij Biobased Rephalt voor”, vertelt Niels Kieboom, bedrijfsleider bij Beije, vanuit hun nieuwe bedrijfspand. Naast Biobased Rephalt gebruikt Beije ook Biobased Refug, onze koude voeg vulmassa, om op verzoek van opdrachtgevers scheuren en voegen te repareren. “We zijn erg te spreken over de samenwerking met Vialit. Met name de service en de leverbetrouwbaarheid zijn zeer goed bij Vialit.”, vertelt Niels.

Aannemingsbedrijf Beije BV heeft met de aanschaf van 8.000 kg Biobased Rephalt en 171 kg Biobased Refug in 2022 1.045 kg CO2 gecompenseerd!

Provincie Limburg

Paul Beijnsberger is als medewerker wegbeheer bij de provincie Limburg verantwoordelijk voor de bestellingen voor alle steunpunten van de provincie. Vanuit deze steunpunten wordt ervoor gezorgd dat de provinciale wegen in Limburg veilig begaanbaar blijven door onder andere te strooien bij vorst. Ook gaten in het asfalt worden direct gedicht door de kantonniers met Biobased Rephalt. “We zijn echt heel erg tevreden over het reparatie asfalt van Vialit. We zijn echte ambassadeurs van het materiaal en de organisatie Vialit.”, zegt Paul, “Al onze kantonniers hebben standaard wat aluminium zakken Biobased Rephalt van 14 kg achterop hun pick-up liggen om de gaten die ze tegenkomen direct te dichten. Het voordeel van het materiaal is dat het direct belastbaar is en dat het een blijvende reparatie is. Hierdoor hoeven we niet constant terug naar hetzelfde gat met alle overlast van dien.”

De provincie Limburg heeft 6.048 kg Biobased Rephalt gekocht en daarmee 629 kg CO2 gecompenseerd!

Asfaltbouw BV

Asfaltbouw BV beheerst meerdere facetten van GWW-bouw, zoals asfaltverwerking, bestrating en riolering en het onderhoud en renovatie hiervan. Vanuit 2 vestigingen, in Middelaar en in Swalmen, worden de werkzaamheden voor diverse soorten klanten gedaan. Hans Frenken is hoofduitvoerder en legt uit waarom werken met Vialit Benelux zo goed bevalt: “Ons contactpersoon is goed bereikbaar en altijd bereidt om mee te denken. De servicegerichtheid en leverzekerheid van Vialit zorgt ervoor dat wij hetzelfde klantgerichtheid kunnen leveren naar onze klanten. Daarnaast werken wij zelf met de CO2-prestatieladder en vinden wij het belangrijk dat we producten en materialen gebruiken die daar aan bijdragen.”

Met het verwerken van 14.608 kg Biobased Rephalt heeft Asfaltbouw BV 1.519 kg CO2 gecompenseerd!

Gemeente Maastricht

Op de Infra Relatiedagen 2022 zijn we in contact gekomen met de gemeente Maastricht. Al snel werd er besloten om een nadere kennismaking en productpresentatie te houden. Tijdens deze presentatie vroeg de gemeente of we de daad bij het woord konden voegen. Pascal Lony, directievoerder verhardingen & infra hierover: “Presentaties zien er altijd mooi uit. Wij wouden wel eens weten of Vialit kon waar maken wat ze vertelden. Ze stelden meteen een test voor waarbij zij het materiaal kosteloos beschikbaar stelden.” Vervolgens zijn we gaan testen met de buitendienst van de gemeente Maastricht op een locatie met notoire plekken waar de schades bleven terugkeren. Al tijdens de test bleek hoe fijn het verwerken van het materiaal was, de mannen van de buitendienst van de gemeente waren direct enthousiast en ter plekke is de eerste bestelling gedaan. Pascal vertelt: “Onze mannen waren meteen enthousiast en je wil natuurlijk dat je medewerkers prettig kunnen werken. Daarnaast draagt het werken met de producten van Vialit bij aan de doelstellingen van de gemeente Maastricht met betrekking tot het terugdringen van CO2-uitstoot. Wij zijn zeer tevreden, Vialit zegt wat het doet en doet wat het zegt.”

De gemeente Maastricht heeft in 2022 947 kg CO2 gecompenseerd met de verwerking van 7.475 kg Biobased Rephalt.

Alle klanten samen hebben in 2022 met de verwerking van Biobased Oecophalt, Biobased Rephalt en Biobased Refug 158.751 kg CO2 gecompenseerd. Dit staat gelijk aan 412.503 km met het vliegtuig of 1.045.008 km met de auto.

Wilt u meer weten?

Wij helpen u graag verder

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel ons op  +31 (0)575 545 193

Over de auteur

Chris van Cleef

+31 (0)6 11 42 32 71
chris@vialitbenelux.eu