Skip to main content

Al meer dan 25 jaar koploper in duurzaamheid

Nu we met frisse moed zijn begonnen aan 2023 is het goed om ook eens even terug te kijken naar 2022. Want wat een fantastisch jaar was 2022 voor Vialit Benelux. We sluiten het jaar af waarin onze unieke Biobased Reactiv koud asfalt reparatie producten het 25-jarig jubileum vierden. 

Duurzaamheid zit bij ons van Vialit Asphalt diep in elke vezel van ons zijn. We willen niet alleen economisch succesvol zijn, maar ook zorg dragen voor een betere wereld. In een eerder blog vertelden we al we onze productie faciliteit in Oostenrijk zo hebben ingericht om optimaal gebruik te kunnen maken van hernieuwbare energie uit zon en waterkracht.

Bitumen wordt al duizenden jaren gebruikt en wordt gewonnen uit aardolie. Aardolie is een fossiele grondstof en laat het gebruik van fossiele grondstoffen nou juist van de belangrijkste speerpunten zijn in het Akkoord van Parijs uit 2015 om de uitstoot van COterug te dringen. Alleen al het vervangen van aardolie levert een CO2 reductie op. Maar door het te vervangen voor koolzaadolie levert nog meer CO2 reductie op. Het koolzaadplantje neemt namelijk tijdens het groeien een heleboel CO2 op uit de lucht. En deze komt, in tegenstelling tot aardolie, niet vrij bij het productieproces.

In 1994 ontdekten we een manier om het overgrote deel van het bindmiddel voor koud asfalt en koude voeg vulmassa uit de olie van het koolzaadplantje te halen. Dat resulteerde in 1997 in een 2-tal producten die voldeden aan alle kwaliteitseisen en al 25 jaar met dezelfde stabiele kwaliteit worden geproduceerd.

 

Nu 25 jaar later is Vialit de enige met een DIN-certificering en zijn we marktleider in landen als Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. En ook in Nederland timmeren we behoorlijk aan de weg. Zo vertrouwen veel gemeentes, provincies en een breed scala aan aannemers op de kwaliteit van de asfaltreparatie producten van Vialit. Dit komt doordat Rephalt en Refug niet alleen bijdragen aan een duurzame leefomgeving, maar ook een lange levensduur hebben. In een eerder nieuwsbericht kon u al lezen dat eenmaal een gat met Rephalt gerepareerd betekent ook echt blijvend gerepareerd! Hetzelfde geldt voor scheuren en voegen repareren met Refug doordat deze blijvend elastisch is.

Al 25 jaar lopen we voorop op het gebied van duurzaamheid met de asfaltreparatie producten Rephalt en Refug. Daar zijn we trots op! En daar vertellen we u graag meer over. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over onze referenties? Of weten hoeveel CO2 u kunt besparen met onze producten? Of heeft u een andere vraag? Schroom niet en vul het formulier hieronder in en wij zullen contact met u opnemen.

Wilt u meer weten?

Wij helpen u graag verder

Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel ons op  +31 (0)575 545 193

Over de auteur

Chris van Cleef

+31 (0)6 11 42 32 71
chris@vialitbenelux.eu